Hopteelt heeft de droogteperiode goed overleefd

Hilvarenbeek, 10 augustus 2018 – De hopteelt die we samen met Groenondernemer Fré van Dal in het voorjaar hebben opgezet, heeft de warme droogteperiode goed overleefd. Aan de Roovertsedijk groeien de ranken weelderig de hoogte in en de hopbellen zijn volop zichtbaar. Inmiddels is een informatiepaneel geplaatst, waarop meer informatie vinden is voor passanten. Zij kunnen lezen over de bierbrouwerij en het verleden ervan, over de hopteelt in Brabant in zijn algemeenheid en over de hopteelt van De Roos in het bijzonder. Het bruggetje dat toegang tot het veld biedt, is aardig verbeterd en voorzien van een leuning.
Benieuwd naar de vorderingen? Fiets dan gerust eens langs de Roovertsedijk. Misschien is het ook verstandig om dan meteen alvast 22 september op de kalender te noteren: dan wordt het Hip Hap HOP-feest georganiseerd bij het hopveld, bij het museum en in de brouwerij en bij de Beekse molen. Nadere informatie hierover volgt.

Published on: 10 augustus 2018
Posted by: Eric Abrahams