Geslaagde editie van Bierfestival pROOSt

De weergoden waren Hilvarenbeek goed gezind. De hele week was het spannend. Het zou koud worden en er werden ook stevige buien voorspeld. Niets van dat alles. Af en toe een beetje zon en geen drup regen. Dat mooie weer heeft er zeker toe bijgedragen dat de Roosmedewerkers weer kunnen terugkijken op een geslaagd festival op zondag 8 september.
De start was met de rijkelijk gevulde en goed bezochte koffietafel. Zowel op het Vrijthof als op de binnenplaats van De Roos was al vroeg sprake van een gezellige drukte. Op het Vrijthof presenteerden maar liefst 18 verschillende brouwers van elders en De Roos zelf, de lekkerste bieren. Muziek en een lekkere barbecue verhoogden de gezelligheid. Om 17 uur maakte de voorzitter van de jury bekend dat Kiele Kiele van De deftige Aap uit Nuenen de titel Brabants Lekkerste Biertje (BLB) van 2019 mag dragen.
Rond 19 uur konden de Roosvrijwilligers weer starten met het leegruimen van het Vrijthof. Op het binnenplein van De Roos is het feest daarna nog even voortgezet. Peer en Luc sloten daar het festival rond 20 uur af met een laatste Dan denk ik aan Brabant… En in het bijzonder aan Hilvarenbeek dat prachtig dorp met het unieke Vrijthof, met de authentieke 19e eeuwse Bierbrouwerij De Roos, met veel gezellige mensen en zo veel Roosvrijwilligers die zich geheel belangeloos inzetten om van het jaarlijkse bierfestival een fantastisch feest te maken! Wat wil je nog meer? Volgend jaar weer zo’n festival! Dat komt er! Weer op de tweede zondag van september. Zet 13 september 2020 dus alvast in de agenda. Tot dan!

Published on: 9 september 2019
Posted by: Iris