Herfstbock van De Roos is Lekkerste Bockbier van Nederland

Iedereen die de herfstbock van Bierbrouwerij De Roos heeft geproefd, wist het natuurlijk al. Deze herfstbock is echt heel erg lekker. Bestaat er een die nog lekkerder is? Wij dachten van niet. En nu is dat ook officieel vast komen te staan: De Roos Herfstbock is de allerlekkerste van heel Nederland!

De eerste prijs
Afgelopen zaterdag, 19 oktober 2019, vond in Enkhuizen de verkiezing van het Lekkerste Bockbier van Nederland plaats. 144 proevers uit heel het land kwamen samen om “blind” 60 verschillende bockbieren te proeven. De eerste prijs in de categorie zware bockbieren boven de 7% viel op de herfstbock van De Roos.

De trofee en de oorkonde
Leon Popelier (vrijwilliger van De Roos) nam in Enkhuizen “door het dolle heen” de prijs in ontvangst. Zondagmiddag overhandigde hij de behaalde trofee met de oorkonde aan de trotse voorzitter van De Roos, Hans Geeraets. Hij beklemtoonde dat de meeste eer naar Marc Vriens moet gaan, de brouwer van De Roos. De trofee en de oorkonde hebben een ereplaats gekregen in het proeflokaal van De Roos aan de Sebastiaanstraat in Hilvarenbeek. Daar kunt u niet alleen de prijzen komen bewonderen, maar ook het lekkerste bockbiertje komen proeven. Zo lang de voorraad strekt, is het bockbier ook nog in de winkel van de brouwerij te koop en bij een aantal supermarkten in Hilvarenbeek.

Lees ook het artikel in het Brabants dagblad en in het Noordhollands Dagblad.

Leon Popelier (links) overhandigt de beker aan de voorzitter van De Roos.
Published on: 21 oktober 2019
Posted by: Iris