De Roos weer open!

Maandag 1 juni om 13:00 uur opent Bierbrouwerij De Roos weer haar deuren. Naast de winkel zijn bezoekers dan ook weer welkom in het proeflokaal en in het museum; iedere zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. En als het mag van de gemeente, opent De Roos een terras bij de ingang aan de Sebastiaanstraat.

Vooraf reserveren
Voor De Roos gelden net als voor andere musea en horeca beperkende regels. Mensen met klachten zijn niet welkom. Bezoekers die niet uit een gezin komen of samenwonen moeten anderhalve meter afstand van elkaar houden en er mogen maximaal 30 bezoekers tegelijk in het gebouw zijn. Daarom is reserveren verplicht. Reserveren kan via het e-mailadres: deroos@museumbrouwerij.nl. Reserveren kan op de dag zelf ook aan de deur! Rondleidingen vinden in beginsel plaats met de audioguides. Voor mogelijkheden van een groepsrondleiding kunt u contact opnemen met De Roos. Lees hier de richtlijnen voor een bezoek aan De Roos.

Nieuw in het museum
Het bijzondere aan bierbrouwerij De Roos is dat u kunt zien hoe er vroeger bier werd gebrouwen en hoe dat nu gebeurt. Regelmatig kunt u de brouwers van De Roos aan het werk zien in de nieuwe brouwerij. De gids legt u aan de hand van de oude apparaten en installaties uit, hoe het vroeger ging. Dat was altijd al zo. Nieuw is dat u nu op verschillende plaatsen in het museum filmpjes kunt zien van hoe het brouwen en bottelen in zijn werk ging. U ziet niet alleen het oude koelschip, de grote platte bak waarin het brouwsel snel afkoelde, maar op een film ziet u het koelschip in gebruik. In de bottelruimte ziet u hoe de verschillende apparaten werden gebruikt. In het hart van de brouwerij, in de brouwzaal ziet u een film over het brouwproces in de vorige eeuw. Na een bezoek aan ons museum is duidelijk dat er veel is veranderd en gemoderniseerd, maar dat de basis van het brouwen nog altijd hetzelfde is.

Bikse Blonde op tap
In het proeflokaal staat de Bikse Blonde op de tap. Deze was in de winkels in korte tijd uitverkocht. Als het u nog niet gelukt is de Bikse Blonde te proeven, dan is dit een nieuwe kans. Tevens is vanaf heden bij alle bekende verkooppunten en natuurlijk in de winkel van De Roos zelf, de Witte Roos weer te koop. Dit heerlijke zomerse biertje van Biks water, gerstemout, tarwemout, suiker, citrusschillen, koriander en een mengsel van aroma en bitterhoppen bevat 5,5% alcohol.

Published on: 22 mei
Posted by: Iris