De Roos weer open!

Het museum, het proeflokaal en de winkel van Bierbouwerij de Roos zijn weer open. Op feestdagen, zaterdag- en zondagmiddag en in de vakanties (van woensdag tot vrijdag) zijn bezoekers weer welkom. Ook hebben we in de weekenden tot 1 september een terras voor de deur.

In verband met de Corona maatregelen en richtlijnen vanuit het RIVM, de Nederlandse Museum Vereniging en Koninklijke Horeca Nederland zijn er wel spelregels waar wij en onze bezoekers zich aan moeten houden. Lees hier de richtlijnen voor een bezoek aan De Roos.

Rondleidingen vinden in beginsel plaats met de audioguides. Voor mogelijkheden van een groepsrondleiding kunt u contact opnemen met De Roos: deroos@museumbrouwerij.nl.

Nieuw in het museum
Het bijzondere aan bierbrouwerij De Roos is dat u kunt zien hoe er vroeger bier werd gebrouwen en hoe dat nu gebeurt. Regelmatig kunt u de brouwers van De Roos aan het werk zien in de nieuwe brouwerij. De gids legt u aan de hand van de oude apparaten en installaties uit, hoe het vroeger ging. Dat was altijd al zo. Nieuw is dat u nu op verschillende plaatsen in het museum filmpjes kunt zien van hoe het brouwen en bottelen in zijn werk ging. U ziet niet alleen het oude koelschip, de grote platte bak waarin het brouwsel snel afkoelde, maar op een film ziet u het koelschip in gebruik. In de bottelruimte ziet u hoe de verschillende apparaten werden gebruikt. In het hart van de brouwerij, in de brouwzaal ziet u een film over het brouwproces in de vorige eeuw. Na een bezoek aan ons museum is duidelijk dat er veel is veranderd en gemoderniseerd, maar dat de basis van het brouwen nog altijd hetzelfde is.

Published on: 22 mei
Posted by: Iris