De Roos is weer open!

U bent weer van harte welkom in het museum, het proeflokaal of de winkel van Bierbrouwerij De Roos. Wij zijn iedere zaterdag en zondag geopend van 13-18 uur en in schoolvakanties ook op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag. Ook hebben we in de weekenden tot 1 september een terras voor de deur.

In verband met de Corona maatregelen zijn er wel richtlijnen waar wij en onze bezoekers zich aan moeten houden. Lees hier de richtlijnen voor een bezoek aan De Roos.

Bijzondere brouwerij
Het bijzondere aan bierbrouwerij De Roos is dat u kunt zien hoe er vroeger bier werd gebrouwen en hoe dat nu gebeurt. Regelmatig kunt u de brouwers van De Roos aan het werk zien in de nieuwe brouwerij. U loopt met een audioguide of gids langs de oude apparaten en installaties.

Nieuw is dat u nu op verschillende plaatsen in het museum filmpjes kunt zien van hoe het brouwen en bottelen in zijn werk ging. U ziet niet alleen het oude koelschip, de grote platte bak waarin het brouwsel snel afkoelde, maar op een film ziet u het koelschip in gebruik. In de bottelruimte ziet u hoe de verschillende apparaten werden gebruikt. In het hart van de brouwerij, in de brouwzaal ziet u een film over het brouwproces in de vorige eeuw.

Na een bezoek aan ons museum is duidelijk dat er veel is veranderd en gemoderniseerd, maar dat de basis van het brouwen nog altijd hetzelfde is.

Published on: 22 mei 2020
Posted by: Iris