De Roos zoekt nieuwe vrijwilligers

De Roos heeft meer dan 100 vrijwilligers, mannen en vrouwen, van jong tot oud. Dat is veel, en toch komen we handen te kort. Dat komt, omdat het bier van De Roos erg gewild is. Onze herfstbock werd zelfs de lekkerste van heel Nederland! We verkopen goed in retail en in menig café en terras schenkt men bier van De Roos. Daar zijn we trots op, maar om het bier geleverd te krijgen moet veel werk verzet worden. Voor het brouwen, het bottelen, het etiketteren en dan rondbrengen en facturen versturen. En de verkoop in onze eigen winkel verzorgen. De winkel op orde houden en bemensen.
Dan hebben we nog ons museum en proeflokaal. Deze zijn in vakantieperiodes en in de zomermaanden ook op woensdag, donderdag en vrijdag open. Die openstelling is een groot succes. Vooral sinds de museumkaart gratis toegang verschaft, is het behoorlijk druk geworden en daar zijn we heel blij mee!

Dat vraagt echter veel vrijwilligers die als gastheer en als gastvrouw kunnen optreden. We hebben mensen nodig die het werk achter de bar verrichten en vrijwilligers die vooral gasten rondleiden in het museum. Ook aan dat werk kleeft veel voorbereiding. De inrichting van het museum is een voorwerp van aanhoudende zorg. De presentaties moeten up to date blijven en aangepast aan moderne technieken. Het gebouw moet onderhouden worden, in technische zin maar het moet ook schoon zijn. En dan hebben we nog het hopveld en de activiteiten en de obligatieouders en de website en de social media en de folders en de andere berichtgeving. Het bedenken van creatieve plannen om De Roos nog aantrekkelijker te maken.
Kortom er is werk van heel verschillende aard en we hebben mensen nodig met heel verschillende talenten. Meld je aan of vraag informatie via secretaris@bierbrouwerijderoos.nl en we bellen je terug.

Dan kunnen we ook vertellen over andere activiteiten van en voor vrijwilligers binnen De Roos. Over de Heideroosjes die iedere eerste zondag van de maand samen wandelen over de fietsclub, en niet te vergeten het Rooskoor, het Roosuitje.

Tot binnenkort als gast of als vrijwilliger bij De Roos!

Published on: 29 augustus
Posted by: Iris