De Roos zoekt nieuwe vrijwilligers

De Roos heeft meer dan 100 vrijwilligers, mannen en vrouwen, van jong tot oud. Dat is veel, en toch komen we handen te kort. Het bier van De Roos is namelijk erg gewild. We verkopen goed in supermarkten en in menig café en op menig terras schenkt men bier van De Roos. En onze Herfstbock in 2019 zelfs verkozen tot de lekkerste van heel Nederland en dit jaar is onze Herftsbock tot lekkerste herfstbok van Brabant verkozen. Daar zijn we trots op.

Dan hebben we nog ons interessante biermuseum, ons gezellige proeflokaal en een winkeltje die in het weekend geopend zijn en in vakantieperiodes ook op woensdag, donderdag en vrijdag. Vooral sinds de museumkaart gratis toegang verschaft, is het behoorlijk druk geworden. Daar zijn we uiteraard erg blij mee.

Het vraagt echter veel vrijwilligers die als gastheer en als gastvrouw kunnen optreden. We hebben mensen nodig die het werk achter de bar verrichten en vrijwilligers die vooral gasten rondleiden in het museum. De inrichting van het museum is een voorwerp van aanhoudende aandacht; de presentaties moeten up to date blijven en aangepast aan moderne technieken. Het gebouw moet onderhouden worden. En dan hebben we nog het hopveld, ons jaarlijkse bierfestival, activiteiten voor de obligatiehouders, de website en social media, folders en de andere berichtgeving.

En om het al bier geleverd te krijgen moet veel werk verzet worden. Voor het brouwen, het bottelen, het etiketteren en dan rondbrengen en facturen versturen. En de verkoop in onze eigen winkel verzorgen. De winkel op orde houden en bemensen.

Kortom er is werk van heel verschillende aard en we hebben mensen nodig met heel verschillende talenten. Meld je aan of vraag informatie via secretaris@bierbrouwerijderoos.nl en we bellen je terug.

Dan kunnen we ook vertellen over andere activiteiten van en voor vrijwilligers binnen De Roos. Over de Heideroosjes die iedere eerste zondag van de maand samen wandelen over de fietsclub, en niet te vergeten het Rooskoor, het Roosuitje.

Tot binnenkort als gast of als vrijwilliger bij De Roos!

Published on: 29 augustus 2021
Posted by: Iris