Witte Roos is vernieuwd

Wie denkt dat het leven van de Roosbrouwer bestaat uit het louter brouwen van succesvolle bieren volgens bestaande recepten, heeft het mis. De brouwer blijft zoeken naar vernieuwingen en verbeteringen. Zo zijn we er erg trots op om u een geheel vernieuwde Witte Roos te kunnen presenteren!

De oude Witte Roos was best een lekker licht biertje, maar echt Belgisch Wit bier hoort troebel te zijn. En de Witte Roos troebel te krijgen was nog niet zo’n eenvoudige klus. “Dat was een hele zoektocht”, aldus de brouwer Marc Vriens. “Uiteindelijk heb ik door een combinatie van gistsoorten en verschillende mouten, de juiste smaak en de juiste troebelheid in het bier weten te krijgen. De vernieuwde Witte Roos is deze week uit de warme kamer gekomen en ik heb geproefd en goedgekeurd!”. De Roosbrouwer zag en proefde, dat het goed was.

Marc Vriens: “De Witte Roos is een aangenaam fris bier geworden met tonen van kruidigheid die het gistkarakter accentueren. Troebel Witbier met een melkachtige witte glans, karakteristiek voor “Belgisch” Witbier. Dit Witbier heeft een delicaat karakter waarbij de kruiden de andere smaken niet overheersen, licht zuur. Kortom een heerlijk verfrissend bier voor op het terras of thuis. En natuurlijk komen de gebruikte hopsoorten van ons eigen Beekse hopveld. ”

Published on: 29 april 2021
Posted by: Iris